Cercar en aquest blog

dilluns, 5 de setembre del 2016

Georgina Esteva ressenya L'enigma del vaixell Mary Celeste

Després d'unes setmanes d'inactivitat, avui volem presentar-vos el llibre juvenil L'enigma del vaixell Mary Celeste, de Josep Maria Ibarra. Per fer-ho, ens servirem d'un text de Georgina Esteva, autora també de dos llibres juvenils: Un pòdium irrepetible (2015) i En Nicolau blanc i blau i el seu amic Quitu (2016).


Títol: L'enigma del vaixell Mary Celeste
Autor: Josep Maria Ibarra
Pàgines: 134
Preu: 12 €
Compra'l!


L’enigma del vaixell Mary Celeste és una història que juga entre la realitat i la ficció. Es tracta d’un relat que explica com un professor amb molt talent aconsegueix que una avorrida classe de reforç escolar per a adolescents esdevingui un seguit d’aventures inesperades a través d’un viatge en el temps. 

El professor, que resultarà ser nou i desconegut per als alumnes, empatitzarà amb els nois i noies de tal manera que els captivarà, els motivarà, els entendrà i els farà reflexionar. Serà, doncs, a través d’una aventura sorprenent que aconseguirà que els nois i noies, apassionats, aprenguin moltíssimes coses mentre viuen experiències insòlites de primera mà. De fet, la típica classe convencional de reforç es convertirà en un joc virtual amb una simulació espectacular en la qual els jugadors tindran sensacions absolutament reals i resoldran un dels grans enigmes de la història de la navegació: l’enigma del vaixell Mary Celeste. 

Serà gràcies a un viatge a través del temps que aniran a parar enmig de l'oceà, en un vaixell que va desembarcar de Nova York als voltants del segle XIX i que es va trobar a la deriva… amb tota la incertesa que això comporta! Aprendran, doncs, a través de l'experiència i l'emoció, ben lluny de qualsevol teoria! Viuran la història a la pròpia pell i, quan hi ha experiència, sempre hi ha aprenentatge. 

El vaixell Mary Celeste navegant a la deriva

Realment, la relació entre la realitat i la ficció està francament ben aconseguida i captiva el lector des del primer instant. La història està farcida d'emoció, intriga i curiositat i transmet un gran entusiasme. El llenguatge és planer, viu, directe i amè, i això fa que el llibre entri bé, sigui fàcil de llegir i que la lectura esdevingui molt agradable. En definitiva, una història que ens fa reflexionar sobre les èpoques i que ens fa adonar del canvi de les coses amb el pas dels anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada