Cercar en aquest blog

dilluns, 9 de juliol del 2012

Una altra novel·la històrica amb tints de realitat

Just abans de l’hivern, el novembre de 2011, desafiant el seu mateix títol, aparegué el nostre tercer llibre, “Després de l’hivern”, escrit per la professora barcelonina Rosa Nebot.





En aquesta obra, la seva segona novel·la, l’autora ens submergeix en la història dels habitants d’un petit poble pirinenc que, just a les acaballes de la Guerra Civil espanyola, han viscut tot l’hivern allunyats del que passava més enllà dels metres de neu que els envoltaven. 


És justament després de l’hivern −quan la molta neu que hi ha a les valls més altes del Pallars Sobirà s’estova− que un home, fort i que coneix bé aquells paratges i que té pressa per arribar a la vila on té la família, realitza un viatge d’urgència. Durant aquest trajecte, sempre a través dels records del protagonista, coneixerem les seves vivències i les dels éssers amb els quals ha conviscut i que han format part de la seva vida.


A través dels personatges d’aquesta novel·la descobrim com les persones, enfront les adversitats i la derrota, presentem comportaments contradictoris a mig camí de l’heroïcitat i la temeritat o la covardia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada